5 regler for vellykket boligindretning

Hjemmet er det sted, hvor vi tilbringer det meste af vores tid. Det giver ro, tryghed og en følelse af tilhørsforhold for alle, der kommer derind. Derfor bør hjemmet være indrettet på en måde, som afspejler din personlighed og stil, så du kan føle dig hjemme. Med disse 5 regler får du dit hus til at blive dit drømmehjem på ingen tid.

1.Kend din indretningsstil

Indretningen af dit hjem er en særlig mulighed for dig for at udtrykke din personlighed. Det kan du gøre ved at vælge et farveskema, der passer til din stil, vælge møbler med former og funktioner, der supplerer rummet, og vælge indretningsgenstande til stuen i farver eller mønstre, der afspejler, hvem du er.

Denne regel kan ikke understreges nok: Du skal vide, hvad du kan lide, før du køber noget til dit rum! Hvis du er usikker på, hvordan du gør det på egen hånd, eller hvis du ikke ønsker at begå fejl undervejs, kan du prøve et (eller flere) af disse tips:
Spørg en ven om råd om boligindretning. Gennemse indretningsmagasiner. Tjek dine foretrukne boligindretningsblogs, Instagram-profiler og websteder for at finde idéer til farvesammensætninger, møbler eller andre indretningsgenstande, som du kan lide.

Et andet tip er at vælge nogle bærende elementer til udsmykningen af dit hjem. Det kan være møbler eller genstande, der binder dit hjem sammen og supplerer resten af rummet. Det kan være møbler som f.eks. en sofa eller et sofabord i én farve med matchende lamper på sidebordene omkring, kunstværker og plakater, der hænger rundt omkring i rummet for at få det til at føles mere som "deres" rum eller nøje placerede puder i bestemte farver på f.eks. en sofa. Her er et godt eksempel på et bærende møbel, som skiller sig ud. Rundbordet på tre ben er lavet af kunstneren og møbeldesigneren Rune Elmegaard.

Round table RE10 Teak | Ø128 af Rune Elmegaard

Round table RE10 Teak | Ø128 af Rune Elmegaard


Når du vælger dine bærende møbler til indretningen, skal du altid huske at overveje dine behov med hensyn til møblernes formål, stil, komfort og funktionalitet.


2. Brug farver og mønstre, der gør dig glad

Det andet tip er at bruge farver og mønstre, der gør dig glad. Du vil leve med farvesammensætningen i dit hjem i et stykke tid, så det er vigtigt at vide, om de vil gøre dig glad eller ej, før du lægger dig fast. Det kan også hjælpe alle i din husstand med at føle sig godt tilpas, når de kommer hjem fra arbejde eller skole - et farvet rum har vist sig at bidrage positivt til den mentale sundhed ved at reducere stressniveauet.

 

     


Kunstplakater er en nem måde at tilføje nogle farvestrålende farver med en meget lille indsats! Plakater er med til at give et rum personlighed gennem farver og mønstre. Du kan også finde dem i mange forskellige størrelser, så du er sikker på at finde noget, der passer til dine behov. Der er dog en stor forskel på, hvilken betydning en kunstplakat på 30x40 og en på 70x100 har, så husk at overveje størrelsen inden, at du vælger din plakat/plakater til dit hjem. Hvis du ønsker en ny kunstplakat til at hjælpe med indretningen i dit hjem, så er det nemt at skifte til nye farver eller mønstre.


3. Vær opmærksom på, hvad der vil fungere i dit rum

Den bedste måde at indrette et rum på er ved at være opmærksom på, hvad der vil fungere i det. Det er ligegyldigt, hvor stort, lille eller smart dit hjem er - hver kvadratmeter tæller! Du vil måske blive overrasket over antallet af måder, du kan bruge den ekstra plads på, f.eks. ved at tilføje reoler til bøger og magasiner, bruge vægdekorationer til at give et ellers kedeligt rum karakter eller hænge smukke kunstplakater op på væggene. Sørg for, når du vælger elementer til din indretning, at de passer til stilen i dit hus og er æstetisk tiltalende.

 

"Orangeri" af Lot Winther, "ENCOURAGED" af Mie & Him, "UNDERSTOOD" af Mie & Him, i @johannejesssen hjem


4. Brug kunstplakater til at få dine vægge til at skille sig ud

Kunstplakater er en fantastisk måde at få dine vægge til at skille sig ud på! De er nemme at ændre og giver dig mulighed for at udtrykke dig selv. Uanset om det er et abstrakt værk eller et værk med klare farver, er det let at finde noget til din smag. Kunstplakater er også gode til at tilføje ekstra personlighed til et rum. Du kan tjekke vores udvalg af plakater her.

 

5. Tilføj noget grønt for at få dit rum til at føles friskt og levende

Hvis du tilføjer nogle planter til din indretning, kan det gøre en stor forskel for stemningen i dit rum. Planter, blomster og grønne blade giver liv, uanset om du ønsker at skabe et kontor med et grønt og sundt miljø eller bare have nogle planter som dekoration.

             

 

Hvad du skal tage med fra denne artikel

Den første regel for en vellykket boligindretning er at kende sin egen stil. Du skal vide, hvad du kan lide og ikke kan lide, samt hvilke farver der gør dig glad. Hvis du f.eks. har meget plads i din stue, kan du prøve at bruge mønstre eller farver med store former, som fylder mere plads uden at dække for meget vægareal på én gang. På den måde kan mønsteret, selv om det ikke er perfekt i den ene side af rummet, opvejes af et andet mønster et andet sted. Det er også vigtigt at være opmærksom på, hvad der ville fungere i dit rum, når du indretter; nogle gange glemmer folk dette trin, fordi de er så fokuserede på at få deres vægge til at se funktionelle ud i stedet for at blive smukke! Endelig er det at tilføje noget grønt i dit hjem med til at skabe en indbydende følelse og en rar atmosfære. Se alle vores plakater her