Sådan skaber du den perfekte billedvæg

Plakatvægge er tilbage på mode. Kunstplakater passer perfekt ind i alle hjem såvel som caféer samt i kontorer og moderne butikker. Kunstplakater fra Peléton har et tidløst design, der nemt passer ind i din indretning og vil gøre dig glad i mange år. I dette blogindlæg viser vi dig, hvordan du opbygger din helt egen billedvæg.

Art Wall Vol. 04 - Køb nu.

Sådan vælger du den perfekte farvekombination til din billedvæg

Grundlaget for ethvert godt design er at blande de rigtige farver sammen. Det rigtige farvevalg er afgørende for, om din billedvæg ser livlig eller kedelig ud. På Peléton kan du få plakater i forskellige farver, så du kan helt frit vælge det, der passer til din smag. 

Det er bedst at starte med en dominerende farve og derefter tilføje en eller to nuancer yderligere. Du kan også bruge vores plakatvægsbygger som en mulighed for at lege med kontrastfarver og forskellige størrelses- og farvekombinationer. Begynd at bygge din plakatvæg her.

Det er også vigtigt at farvekoordinere plakat designet med de rammer, som du kan lide. Derfor kan det nogle gange være en god idé at vælge en mere naturlig farve som den dominerende farve, så de rammer og plakater, du vælger til din plakatvæg, passer sammen.

Du kan vælge mellem mange forskellige farver og størrelser rammer. Vi tilbyder kunst indrammet i egetræ, mørkt egetræ og sort træ i 30x40 cm, 50x70 cm og 70x100 cm. Se hvordan dine yndlings kunstplakater ser ud med rammer her.

Hvordan kan jeg matche forskellige kunststile?

Kunsttryk fås i en lang række forskellige stilarter. Stilen på din vægkunst afhænger af, hvilken slags indretning du har. Hvis du allerede ejer nogle møbler, der har et bestemt design eller tema, er det bedre at matche plakatdesignet med temaet i stedet for at skabe et helt nyt look til dit hjem.

Hængende plakater med skønne farver på en hvid væg, gør billedvæggen i stuen til et fantastisk sted at være.

Billede af: @johannejesssen

Det vigtigste, når du skal vælge den rigtige stil til din plakatvæg, er at vælge en stil, der passer til dig som person. Selv om nogle mennesker vil sige, at det er svært at blande flere kunststile, findes kunstplakater fra Peléton i mange forskellige stilarter, hvilket gør det nemt for dig at vælge noget, som du kan lide. Prøv at blande vores forskellige stilarter af kunstprint med hjælp fra vores interaktive billedvægs værktøj, som giver dig mulighed for at se og bygge din drømme plakatvæg, før du køber den.

Vores kunstplakater er af høj kvalitet og trykt på tykt og lækkert kunstpapir. Farvegengivelsen er i top, og detaljerne på vores plakater er utrolig præcise. Papiret er aldersbestandigt, så du kan nyde dine plakater i mange år. Find vores plakater her.

De plakater, som vi tilbyder på Peléton, hjælper dig med at lave en stilfuld plakatvæg, der er både smuk og bæredygtig på samme tid. De er nemme at hænge op og sætte sammen, fordi hvis du køber en ramme til din plakat, indrammer vi plakaten så den er klar til at blive hængt op.

Billede af: @byggeligt.home

Sådan kombinerer du forskellige plakatstørrelser i en billedvæg

Plakatstørrelser kan kombineres med hinanden på en god måde. Kunstplakater fås i flere forskellige standard plakatstørrelser (30x40 cm, 50x50 cm, 50x70 cm og 70x100 cm). Vores plakater kan passe perfekt sammen med eksisterende kunst eller endda med vintage plakater i andre størrelser. Se vores udvalg af vintage plakater her.

Hvis du har kunstplakater i forskellige størrelser, og er i tvivl om, hvordan du skal få dem til at matche, så prøv at sortere dem i tre grupper efter størrelse, farve og kunststil: kunstplakatgruppe 1 (mest dominerende), kunstplakatgruppe 2 og kunstplakatgruppe 3 (mindre dominerende). Disse grupper skal så passe sammen med hensyn til din designstil.

Art Wall Vol. 03 - Køb nu.

Den nøjagtige rækkefølge af hvilke kunstplakater, der hører til det konkrete sted, afhænger helt af, hvilket udseende du ønsker, din billedvæg skal have. Det eneste vigtige er, at hvert enkelt værk ser godt ud, når det placeres side om side i plakatvæggen.

Det er altid mest praktisk at få dine plakater indrammet på forhånd. Husk også at sørge for, at papiret er tykt nok, så det ikke folder sig sammen inde i rammen med tiden. Vi producerer vores kunstværker på tykt papir af høj kvalitet, og vores rammer lukker tæt om kunstværket. Derudover er det også nemt at skifte motivet ud i rammen, hvis du får lyst til det.

At skabe en rolig og personlig billedvæg med plakater og dine billeder vil helt sikkert skabe balance i dit hjem.

Art Wall Vol. 02 - Køb nu. Billede af: @johannejesssen

Hvor mange plakater skal jeg bruge til min billedvæg?

Når du skal finde det rigtige antal plakater til din plakatvæg, afhænger det mest af væggen eller det område, hvor du ønsker at have din gallerivæg. Kunstprint fra Peléton fås i tre forskellige størrelser 30x40 cm, 50x70 cm og 70x100 cm. Plakaten er ikke bare 'noget man putter på væggen', men skal i stedet ses som et designstykke i sig selv.

Det er ikke meningen, at de skal dække hele væggen, ellers vil dit rum virke kedeligt og trist. For at skabe det perfekte look med plakater anbefaler vi maksimalt 3 kunstplakater pr. kvadratmeter, så du kan nyde hver enkelt plakat individuelt, uden at det bliver for meget for øjnene.

Kunstplakater kan kombineres på forskellige måder, og du kan frit placere dem, hvor du vil, afhængigt af deres størrelse og stil. De er perfekte til at placere omkring vinduer eller døråbninger, fordi de skaber et fokuspunkt, der virkelig skiller sig ud fra resten af din indretning. Vi anbefaler dog at gå med maksimalt 10-12 kunstværker pr. kunstvæg, så din boligindretning ikke bliver domineret af dem. Find den perfekte mængde kunsttryk til dit interiør ved at bruge vores kunstvægsbygger, der giver dig mulighed for at visualisere dit billedvægsdesign, før du køber plakater og rammer.

Du kan have plakatvægge i flere forskellige rum, såsom din stue, spisestue og soveværelse. Plakater fås i nogle tilfælde også i en større størrelse, og de ser fantastiske ud, når de placeres direkte ved siden af hinanden, så du behøver ikke mange af dem til en lille, men smuk billedvæg.

Art Wall Vol. 02 - Køb nu. Billede af: @johannejesssen

Valg af rammer til din egen billedvæg

Når du vælger en ramme til din billedvæg, er det vigtigt at overveje, hvordan den vil forbedre dit miljø æstetisk, men også hvor godt rammen passer til resten af din indretning.

Plakater fås med en række forskellige rammer, så du kan vælge noget, der passer perfekt til din indretning. Hvis du køber plakater og rammer sammen, indrammer vi din plakat, så det er nemt for dig at hænge op.

Vi har tre slags rammer. Vi sælger rammer i egetræ, rammer i mørkt egetræ og rammer i sort træ. De er alle af høj kvalitet. Disse rammer passer godt sammen med kunstplakater. Plakater ser godt ud i en lang række rammefarver, så du kan vælge den farve, der passer bedst til din indretning!

Hvis du allerede har et eksisterende indretnings tema og ønsker at tilføje en plakatvæg til det, er du kommet til det rette sted. Vi har kurateret alle plakater på Peléton, for at sørge for, at du kan kombinere kunstplakater til enhver form for stil eller boligindretning. De fungerer godt som en del af en billedvæg eller ved siden af andet boligtilbehør som skulpturer og malerier.

Art Wall Vol. 02 - Køb nu.

Sådan hænger du din kunstplakater op og skaber den perfekte billedvæg

Der er mange forskellige måder at hænge dine plakater op. Den traditionelle ophængningsmåde er helt normale søm. Det er altid godt at måle afstanden mellem plakaterne, inden du begynder at hænge dine plakater op. 

Du kan også bruge plakatstrimler. De er selvklæbende, nemme at skære til og kan hurtigt hænges op på væggene. Plakatstrimler er nemmere at bruge, end at hænge plakater op med søm, fordi det er lettere at ændre plakaternes placering senere uden at lave huller i væggen! Alle vores plakatrammer kan også hænges op ved hjælp af søm, skruer eller kroge.

Plakater fra Peléton er produceret med papir af høj kvalitet, og de ser virkelig fantastiske ud, når de hænges op på væggen, uanset hvordan du vælger at hænge dem op. Mix og match din kunstvæg ved at bruge vores kunstvægsbygger her.

Tak fordi du læste vores blogindlæg om, hvordan du skaber den perfekte kunstvæg! Vi håber, at disse tips var nyttige for dig. Hvis du kunne lide denne artikel, vil vi blive lykkelige, hvis du deler den med dine venner og familie, som måske har haft samme spørgsmål som dig: "Hvordan skaber jeg den perfekte plakatvæg? Hvis du har brug for flere tips til at dekorere dit hjem med plakater, så har vi skrevet et par artikler, der måske kan hjælpe dig.

→ Sådan pynter du dit hjem med plakater: Vælg den rigtige plakat til dig

→ 5 regler for vellykket boligindretning

Andre har også læst

Kunstplakater - den ultimative indretningstrend for 2021 | Peléton
Kunstplakater - den ultimative indretningstrend for 2021 | Peléton
Det er vist ikke gået nogens næse forbi, at 202...
Læs mere
5 regler for vellykket boligindretning
5 regler for vellykket boligindretning
Hjemmet er det sted, hvor vi tilbringer det mes...
Læs mere