Sådan skaber du den perfekte billedvæg

Plakatvægge er tilbage på mode igen. Kunstplakater passer perfekt ind i alle hjem, såvel som i caféer, kontorer og moderne butikker. Kunstplakater fra Peléton har et tidløst design, derfor passer de med høj sandsynlighed ind i din eksisterende indretning, og vil gøre dig glad i mange år. I dette blogindlæg viser vi dig, hvordan du opbygger din helt egen billedvæg.

Billedvæg med plakater i smukke motiver i en stue

Sådan vælger du den perfekte farvekombination til din billedvæg

Grundlaget for ethvert godt design er at blande de rigtige farver sammen. Det rigtige farvevalg er afgørende for, om din billedvæg ser livlig eller kedelig ud. På Peléton kan du få plakater i forskellige farver, så du kan helt frit vælge det, der passer til din smag. En billedvæg kan tilføre liv til væggen.

En god tommelfingerregel er at starte med en dominerende farve og derefter tilføje en eller to yderligere nuancer. Du kan også bruge din billedvæg som en mulighed for at lege med kontrastfarver, f.eks. kan du placere en gul / orange plakat på en grågrøn eller hvid vægfarve. Du kan filtrere efter farver her

Det er også vigtigt at farvekoordinere plakatens design med de rammer, som du kan lide. Derfor kan det nogle gange være en god idé at vælge en mere 'naturlig farve' som den dominerende farve, så rammer og plakater, du vælger til din billedvæg, passer sammen.

Du kan vælge mellem mange forskellige slags rammer. Vi tilbyder alle vores plakater indrammet i varianterne: egetræ, mørkt egetræ og sort træ i størrelserne 30x40 cm, 50x70 cm og 70x100 cm. Ved at kombinere forskellige rammer skaber man et harmonisk udtryk på sin væg, hvor motiverne på væggen kan skabe den perfekte billedvæg.

Nogle gange vil det være flot til billedvæg at placere plakater fra gulv til loft.

Hvordan kan jeg matche forskellige kunststile?

Kunsttryk fås i en lang række forskellige stilarter. Stilen på din vægkunst afhænger af, hvilken slags indretning du har. Hvis du allerede ejer nogle møbler, der har et bestemt design eller tema, er det bedre at matche plakatdesignet med temaet i stedet for at skabe et helt nyt look til dit hjem.

Hængende plakater med skønne farver på en hvid væg, gør billedvæggen i stuen til et fantastisk sted at være.

Det vigtigste når du skal vælge den stilen til din billedvæg, er at vælge en stil, der passer til dig som person. Selv om nogle måske vil sige, at det er svært at blande flere kunststile, findes kunstplakater fra Peléton i mange forskellige stilarter, hvilket gør det nemt for dig at vælge noget, som du kan lide. Se alle vores plakater her

Vores kunstplakater er produceret i henhold til de højeste kvalitetsstandarder og består af materialer med lang holdbarhed.

De kunstplakater, vi tilbyder på Peléton, hjælper dig med at lave en stilfuld plakatvæg, der både er smuk og bæredygtig på samme tid. De er nemme at hænge op og sætte sammen, fordi vores plakater leveres indrammet når du køber en ramme.

Husk at vise dine smukke billeder frem i dit rum. Væggen kan let piftes op i løbet af ingen tid. Men du skal huske at måle op så der er de samme mellemrum mellem plakaterne.

Sådan kombinerer du forskellige plakatstørrelser i en billedvæg

Plakatstørrelser kan kombineres på mange forskellige måder. Kunstplakater fås f.eks. i tre standardplakatstørrelser (30x40 cm, 50x70 cm og 70x100 cm). Fordi du også kan finde vores kunstplakater i samme standardstørrelser, passer de perfekt sammen med din eksisterende kunst.

Et godt tip er, hvis du har kunstplakater i forskellige størrelser, er det bedst at inddele dem i tre grupper alt efter størrelse, farve og kunststil: kunstplakatgruppe 1 (mest dominerende), kunstplakatgruppe 2 og kunstplakatgruppe 3 (mindre dominerende). Disse grupper skal så passe sammen med hensyn til din designstil.

Bland og match din kunstplakat med dine boligindretningsgenstande.

Den nøjagtige rækkefølge af, hvilke kunstplakater der hører til hvor, afhænger helt af, hvilket udseende du ønsker for din plakatvæg. Det eneste der er vigtigt er, at hvert enkelt værk ser godt ud, når det placeres side om side på væggen.

At få dine plakater indrammet på forhånd er altid det mest praktiske. Husk også at sørge for, at papiret er tykt nok, så det ikke folder sig sammen inde i rammen med tiden. Vi producerer vores kunstværker på tykt papir af høj kvalitet, og vores rammer lukker tæt og nemme at skifte kunstværket.

At skabe en rolig og personlig billedvæg med plakater og dine billeder vil helt sikkert skabe balance i dit hjem.

At skabe et roligt og personligt vægrum vil helt sikkert skabe balance i dit hjem. Plakater og fotos kan placeres på gulvet, og indramningen kan matche gulvets farve.

Hvor mange plakater skal jeg bruge til min billedvæg?

Når du skal finde det rigtige antal plakater til din plakatvæg, afhænger det mest af væggen eller det område, hvor du ønsker at have din billedvæg. Kunstplakater fra Peléton fås i tre forskellige størrelser 30x40 cm, 50x70 cm og 70x100 cm. Plakaten er ikke bare 'noget man putter på væggen', men skal i stedet ses som et designstykke i sig selv.

Det er ikke meningen, at de skal dække hele væggen, ellers vil dit rum virke kedeligt. For at skabe det perfekte look med plakater anbefaler vi maksimalt 3 kunstplakater pr. kvadratmeter, så du kan nyde hver enkelt plakat individuelt, uden at det bliver for meget for øjnene.

Kunstplakater kan kombineres på flere forskellige måder, og du kan frit placere dem, hvor du vil, afhængigt af deres størrelse og stil. De er perfekte til at placere omkring vinduer eller døråbninger, fordi de skaber et fokuspunkt, der virkelig skiller sig ud fra resten af din indretning. Vi anbefaler dog at gå med maksimalt 10-12 kunstværker pr. billedvæg, så din boligindretning ikke bliver domineret af dem.

Du kan lave billedvægge i f.eks. din stue, spisestue og soveværelse. Plakater fås i nogle tilfælde også i en større størrelse, og de ser fantastiske ud, når de placeres direkte ved siden af hinanden. Så behøver man ikke mange af de små for at skabe en smuk billedvæg.

Centrer dine værker på din væg og lav et layout, der passer til både billedvæggen og dit hus

Valg af rammer til din egen billedvæg

Når du vælger en ramme til billedvæggen, er det vigtigt at overveje, hvordan den vil forbedre dine omgivelser æstetisk, men også hvor godt rammen passer til resten af din indretning.

Plakater fås i en række forskellige rammer, så du kan vælge noget, der passer perfekt til din indretning. Hvis plakater og rammer købes sammen hos os, vil plakaten blive indrammet, så det er nemt at hænge op.

Vi har tre slags rammer, der alle er håndlavet i Italien. Vi sælger rammer i egetræ, rammer i mørkt egetræ og rammer i sort træ. De er alle af høj kvalitet. Disse rammer passer godt sammen med kunstplakater. Plakater ser godt ud i en lang række rammefarver, så du kan vælge den farve, der passer bedst til din indretning og billedvæg!

Hvis du allerede har et eksisterende indretnings tema og ønsker at lave en plakatvæg ved siden af det, er vores plakater designet på en sådan måde, at de kan kombineres som kunstværker til enhver form for stil eller boligindretning. De fungerer rigtig godt på billedvægge ved siden af andet boligtilbehør som skulpturer og malerier, uden at der er for meget af begge dele.

Husk at måle din ramme op, så den er lige og passer til rummet

Sådan hænger du din kunstplakater op og skaber den perfekte billedvæg

Den bedste måde at skabe en billedvæg på er med plakatstrimler / plakatstrips. De er selvklæbende, nemme at skære til og kan hurtigt hænges op på dine vægge. Plakatstrips er meget bedre end at hæfte individuelle plakater op, fordi det er lettere at ændre plakaternes placering senere uden at lave huller i væggen! Alle vores plakatrammer fungerer med plakatstrips, og kan også hænges op ved hjælp af søm, skruer eller kroge.

Plakater fra Peléton er produceret med papir af høj kvalitet, og de ser virkelig fantastiske ud, når de hænger på væggen, uanset hvordan du vælger at hænge dem op. Det er også muligt at hænge kunstplakaterne op sammen med dine plakater og billede(r), du har i forvejen. Vores bedste tips til din billedvæg er at kombinere motiverne for at skabe en harmonisk visuel oplevelse på din væk. Derudover er det oplagt at plakaterne kan hænge på væggen, og nogle gange ser det også fedt ud, når de står på gulvet.

Tak fordi du læste vores blogindlæg om, hvordan du skaber den perfekte billedvæg! Hvilket tip synes du var mest brugbart? Vi håber, at disse tips var nyttige for dig. Hvis du kan lide denne artikel, vil det glæde os, hvis du deler den med dine venner og familie, som måske har samme interesse som dig. Har du brug for flere af de bedste tips til at dekorere dit hjem med plakater? Så har skrevet et par artikler, der måske kan hjælpe dig:

→ Sådan pynter du dit hjem med plakater: Vælg den rigtige plakat til dig

→ 5 regler for vellykket boligindretning