Sådan skaber du den perfekte plakatvæg

Plakatvægge er in igen! Kunstplakater skaber en personlig stemning i ethvert hjem, og være det perfekte supplement til din egen indretning. Vi hos Peléton har et bredt udvalg af tidløse kunstplakater i mange forskellige stilarter, som nemt vil gå til alle typer hjem og give dig glæde dig i mange år. Lær hvordan du skaber den perfekte plakatvæg ved at følge denne guide!

Art Wall Vol. 04 - Køb nu.

Sådan vælger du den perfekte farvekombination til din billedvæg

Grundlaget for ethvert godt design er ved at blande de rigtige farver sammen. Det rigtige farvevalg er afgørende for, om din billedvæg ser livlig eller kedelig ud. På Peléton kan du få plakater i forskellige farver, så du kan selv helt frit vælge det, der passer til din smag. 

Oftest er det nemmest at starte med en dominerende farve og derefter tilføje en eller to nuancer yderligere. Du kan også bruge vores plakatvægsbygger som en mulighed for at lege med kontrastfarver og forskellige størrelses- og farvekombinationer. Begynd at bygge din plakatvæg her.

Det er også vigtigt at farvekoordinere plakat-designet med de rammer, som du kan lide. Derfor kan det nogle gange være en god idé at vælge en mere naturlig farve, som den dominerende farve, så de rammer og plakater, du vælger til din plakatvæg, passer sammen.

Du kan vælge rammer i mange forskellige farver og størrelser. Vi tilbyder kunst indrammet i egetræ og sort fyrtræ mange forskellige størrelser som A4, A3, A2, A1, 30x40 cm, 40x50 cm, 50x70 cm og 70x100 cm. Se hvordan dine yndlings kunstplakater ser ud i rammer her.

Bestsellers feed

Hvordan kan jeg matche forskellige kunststile?

Kunsttryk fås i en lang række forskellige stilarter. Stilen på din vægkunst afhænger af, hvilken slags indretning du har. Hvis du allerede ejer nogle møbler, der har et bestemt design eller tema, er det bedre at matche plakatdesignet med de eksisterende møbler, i stedet for at skabe et helt nyt look til dit hjem. Det vigtigste, når du skal vælge den rigtige stil til din plakatvæg, er at vælge en stil, der passer til dig som person. 

Hængende plakater med skønne farver på en hvid væg, gør billedvæggen i stuen til et fantastisk sted at være.

Billede af: @johannejesssen

Selv om nogle mennesker vil sige, at det er svært at blande flere kunststile sammen, kan man i mange tilfælde skabe rigtig gode resultater ved fx. at blande abstrakte og minimalistiske kunstplakater. Det er også derfor, at vi på Peléton har kunstplakater i mange forskellige stilarter, hvilket gør det nemt for dig at vælge noget, som du kan lide. Prøv at blande vores forskellige stilarter af kunstprint med hjælp fra vores interaktive billedvægs værktøj, som giver dig mulighed for at se og bygge din drømme plakatvæg, før du køber den.

Vores kunstplakater er af høj kvalitet og trykt på tykt og lækkert kunstpapir. Farvegengivelsen er i top, og detaljerne på vores plakater er utrolig præcise. Derudover har vores papir også den fordel at være aldersbestandigt, så du kan nyde dine plakater i mange år. Find vores plakater her.

Abstrakte plakater feed

De plakater, som vi tilbyder på Peléton, hjælper dig med at lave en stilfuld plakatvæg, der er både smuk og bæredygtig på samme tid. De er nemme at hænge op og sætte sammen, fordi hvis du køber en ramme til din plakat, indrammer vi plakaten så den er klar til at blive hængt op.

Billede af: @byggeligt.home

Sådan kombinerer du forskellige plakatstørrelser i en billedvæg

Det kan være udfordrende at skabe en plakatvæg. Dog bliver processen en del nemmere, når man har flere forskellige plakater i forskellige størrelser. Plakatstørrelser kan kombineres med hinanden på mange måder. Her hos os kan du finde plakater i A4, A3, 30x40 cm, 40x50 cm, A2, 50x70 cm, A1, 70x100 cm og endda 100x140 cm. Vores plakater kan passe perfekt sammen med din eksisterende kunst eller med vores unikke vintage plakater. Se vores udvalg af vintage plakater her.

Hvis du har kunstplakater i forskellige størrelser, og er i tvivl om, hvordan du skal få dem til at matche, så prøv at sortere dem i tre grupper efter størrelse, farve og kunststil: kunstplakatgruppe 1 (mest dominerende), kunstplakatgruppe 2 og kunstplakatgruppe 3 (mindre dominerende). Disse grupper skal så passe sammen med hensyn til din designstil.

Når du har adskilt plakaterne i forskellige størrelser, farver og kunststil kan du sætte dem op enten vandret eller lodret. Opret et par store firkanter med de mest dominerende plakater og arbejd ud fra disse. Tag derefter små skridt og tilføj flere mindre plakater hen ad vejen, så du får et helstøbt billede, der stemmer overens med din personlige stil. Når det er gjort, er det tid til at prøve forskellige variationer ved at flytte rundt på de enkelte plakater for at finde den perfekte sammensætning.

Art Wall Vol. 03 - Køb nu.

Den nøjagtige rækkefølge af hvilke kunstplakater, der hører til det konkrete sted, afhænger helt af, hvilket udseende du ønsker, din billedvæg skal have. Det vigtigeste er, at hvert enkelt værk ser godt ud, når det placeres side om side i plakatvæggen.

Det er altid mest praktisk at få dine plakater indrammet på forhånd. Husk også at sørge for, at papiret er tykt nok, så det ikke folder sig sammen inde i rammen med tiden. Vi producerer vores kunstværker på tykt papir af høj kvalitet, og vores rammer lukker tæt om kunstværket. Hvis du køber en ramme med din plakat hos os, indrammer vi den for dig, så den er nemt at hænge op.

At skabe en rolig og personlig billedvæg med plakater og dine billeder vil helt sikkert skabe balance i dit hjem.

Art Wall Vol. 02 - Køb nu. Billede af: @johannejesssen

Hvor mange plakater skal jeg bruge til min billedvæg?

Når du skal finde det rigtige antal plakater til din plakatvæg, afhænger det mest af væggen eller det område, hvor du ønsker at have din gallerivæg. Kunstprint fra Peléton fås i mange forskellige størrelser som 30x40 cm, 50x70 cm og 70x100 cm se alle vores størrelser her.

Plakater er ikke bare 'noget man putter på væggen', men skal i stedet ses som et designstykke i sig selv. For at skabe det perfekte look med plakater anbefaler vi maksimalt 3 kunstplakater pr. kvadratmeter, så du kan nyde hver enkelt plakat individuelt, uden at det bliver for meget for øjnene.

Kunstplakater kan kombineres på forskellige måder, og du kan frit placere dem, hvor du vil, afhængigt af deres størrelse og stil. De er perfekte til at placere omkring vinduer eller døråbninger, fordi de skaber et fokuspunkt, der virkelig skiller sig ud fra resten af din indretning. Vi anbefaler dog at gå med maksimalt 10-12 kunstværker pr. kunstvæg, så din boligindretning ikke bliver domineret af dem. Find den perfekte mængde kunsttryk til dit interiør ved at bruge vores kunstvægsbygger, der giver dig mulighed for at visualisere dit billedvægsdesign, før du køber dine plakater og rammer.

Alle plakater feed

Du kan have plakatvægge i mange forskellige rum, såsom din stue, spisestue og soveværelse. Plakater ser fantastiske ud, når de placeres direkte ved siden af hinanden, så du behøver ikke mange af dem til en lille, men smuk billedvæg.

Art Wall Vol. 02 - Køb nu. Billede af: @johannejesssen

Valg af rammer til din egen plakatvæg

Når du vælger en ramme til din plakatvæg, er det vigtigt at overveje, hvordan den vil forbedre dit miljø æstetisk, men også hvor godt rammen passer til resten af din indretning.

Du kan få mange forskellige typer af rammer til dine plakater. Rammerne hos Peléton er stilrene og er med ægteglas (undtagen 70x100, som er med akryl) og har en tynd og smuk kant. Hvis du køber plakater og rammer sammen, indrammer vi din plakat, så det er nemt for dig at hænge op.

Vi har tre slags rammer. Vi sælger rammer i egetræ, rammer i mørkt egetræ og rammer i sort træ. De er alle af høj kvalitet. Disse rammer passer godt sammen med kunstplakater. Plakater ser godt ud i en lang række rammefarver, så du kan vælge den farve, der passer bedst til din indretning!

Rammer feed

Hvis du allerede har et eksisterende indretnings tema og ønsker at tilføje en plakatvæg til det, er du kommet til det rette sted. Vi har kurateret alle plakater på Peléton, for at sørge for, at du kan kombinere kunstplakater til enhver form for stil eller boligindretning. De fungerer godt som en del af en billedvæg eller ved siden af andet boligtilbehør som små nibs ting og større møbler.

Art Wall Vol. 02 - Køb nu.

Sådan hænger du din kunstplakater op og skaber den perfekte billedvæg

Der er mange forskellige måder at hænge dine plakater op. Den traditionelle ophængningsmåde er helt normale søm. Det er altid godt at måle afstanden mellem plakaterne, inden du begynder at hænge dine plakater op. 

Du kan også bruge plakatstrimler. De er selvklæbende, nemme at skære til og kan hurtigt hænges op på væggene. Plakatstrimler er nemmere at bruge, end at hænge plakater op med søm, fordi det er lettere at ændre plakaternes placering senere uden at lave huller i væggen! Alle vores plakatrammer kan også hænges op ved hjælp af søm, skruer eller kroge.

Eksklusive plakater feed

Tusind tak fordi du læste vores blogindlæg om, hvordan du skaber den perfekte plakatvæg! Vi håber, at disse tips var nyttige for dig. Hvis du kunne lide denne artikel, vil vi blive lykkelige, hvis du deler den med dine venner og familie, som måske har haft samme spørgsmål som dig: "Hvordan skaber jeg den perfekte plakatvæg?" Hvis du har brug for flere tips til at dekorere dit hjem med plakater, så har vi skrevet et par artikler, der måske kan hjælpe dig.

→ Sådan pynter du dit hjem med plakater: Vælg den rigtige plakat til dig

→ 5 regler for vellykket boligindretning