Sådan pynter du dit hjem med plakater: Vælg den rigtige plakat til dig

Det er let at dekorere dit hjem med plakater, men den rigtige plakat kan gøre hele forskellen for hvordan et rum føles og opfattes. I dette blogindlæg leder vi dig igennem nogle af vores gode råd til at vælge den perfekte plakat til ethvert rum i det moderne hjem. Vi kommer ind på valg af størrelse, hvilken type kunst der passer til din indretning, samt valg af rammer så du får præcis det, du ønsker uden at ofre kvalitet eller bæredygtighed. Til slut deler vi nogle tips om, hvordan man kombinerer forskellige plakater for at skabe et hjem i balance!

 

1. Vælg kunstplakater baseret på stilen i dit hjem.

Når du vælger en plakat, skal du tænke over stilen på dit hjem, og hvordan den vil supplere det, som du allerede har på væggen. Hvis du leder efter en mere legende tilgang til dekoration (tænk: lyse farver), skal du vælge et ekspressivt kunstværk med dristige linjer, der matcher den stemning du ønsker. Eksempler på forskellige stilarter er vist nedenfor med deres matchende ramme og indretningsmuligheder.

La France dit bonjour af Per Anders

 

Flowers af Edouard Vuillard

"Flowers" af Edouard Vuillard

Hvis du i stedet vil have noget elegant og sofistikering uden at det bliver for neutralt, er disse kunstplakater fra Karla Hyman og Karolina Székely fantastiske! De egner sig godt til ethvert minimalistisk rum, hvor deres tidløse design ikke kolliderer med andre plakater omkring dem.

Take up space af Karla Hyman

"Take up space" af Karla Hyman stående i en 50x70 egetræs ramme. 

 

En Morceaux 06 af  Karolina Székely

  

Måske leder du efter nogle mere abstrakte plakater for at tilføje variation og frembringe kreativitet i dit rum. Paul Klees værker er en oplagt mulighed for dem, der ønsker farver i deres hjem, uden det bliver for meget, mens Lot Winther plakatkunst supplerer mange stuer takket være hendes rolige motiver og farver.

Côte De Provence 7 af Paul Klee

"Côte De Provence 7" af Paul Klee hængende i en 70x100 egetræs ramme.

 

Håndstand af Lot Winther

"Håndstand" af Lot Winther hængende i en 50x70 egetræs ramme.

 

Nogle mennesker foretrækker fotokunst plakater når de skal dekorere deres hjem, fordi det giver en følelse af liv og varme. Frederik Højfeldt er blot en af mange kunstnere, du kan overveje, hvis dette er din præference.

 

Tailwind / headwind af Frederik Højfeldt

"Tailwind / Headwind" af Frederik Højfeldt 

 Der er ikke noget ‘rigtigt valg’, når det kommer til, hvilke slags plakater der passer godt i dit rum. Det er vigtigt at du overvejer, hvor de skal hænge, hvilken stil plakaterne skal bidrage til, og hvilke farver der fungerer bedst til dit hjem. Heldigvis kan du finde mange forskellige plakater lige her

 

2. Hvilken størrelse skal din plakat være

Et spørgsmål vi får ofte er, hvilken størrelse der er den bedste for plakaten. 

Det afhænger meget af, hvor kunstplakaten skal hænge i dit hjem, og om det skal passe ind i en eksisterende ramme eller være en del af en plakatvæg. Skal plakaten hænge i stuen, i køkkenet, på værelset eller måske i entréen? Plakater kommer typisk i tre standardstørrelser - 30x40 cm, 50x70 cm og 70x100 cm. Der er også mange størrelser der imellem som A4, A2 og A1.

 

Så skal det være en plakat i 30x40 cm, 50x70 cm eller noget helt tredje?

For at finde svaret, bliver du nødt til at finde målebåndet frem og måle dit rum for at se, hvor plakaterne kan hænge. Nogle gange er det bedre at gå med to plakater som er 50x70 cm end en plakat i 70x100 cm, hvis du vil udfylde et tomrum. Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse kunstplakater du skal købe, er vores Art Wall Builder et fantastisk værktøj til at hjælpe dig med at indsnævre dine valg. Det er nemt at se, hvordan størrelserne er i forhold til hinanden, og det giver en idé om, hvor mange plakater i forskellige størrelser du har plads til.

Byg din egen plakatvæg med vores nye interaktive værktøj her!

 

Hvis du vil hænge plakaten op i rammer, skal du sørge for, at plakaten passer i din ramme. Hvis kunstplakaten er til en plakatvæg, skal du gå efter, den størrelse der passer bedst i forhold til de andre, så de komplementerer hinanden pænt.

 

3. Sådan kombinerer du forskellige plakater, så de passer til din boligindretning

At dekorere dit hjem med plakater kan være en sjov måde at udtrykke din personlighed gennem din boligindretning, samtidig med at kunstplakater kan give resten af din bolig et løft.

Tænk på farver, nuance og kontekst inden du træffer din beslutning. Plakaterne skal matche din væg og møbler, men mest af alt din personlighed. Hvis du har brug for visuelt at se hvordan plakater fungere sammen vil vi klart anbefalde at gøre brug af vores plakatvægs bygger.

 

Når du har valgt en plakat, skal du finde en ramme, der passer til plakaten og rummet den skal være i. Hvis du har et lyst hjem med f.eks. beige vægge og har træmøbler kan en egetræ eller mørk egetræs ramme passe godt ind i din indretning, hvorimod sorte rammer passer godt sammen med mørke møbler. Her er det vigtigt at vælge et materiale, der holder og er bæredygtigt. Vi anbefaler tit rammer af massivt træ, fordi de giver et naturligt udseende til rummet, holder længere og de kommer i forskellige variationer som naturlig egetræmørkt egetræ og sort træ.

 

Når dette er opfyldt og gjort, skal du bare bestille dem, hænge dem op på væggen og voila: så har din bolig fået et iøjnefaldende interiør løft! Se hele vores udvalg af kvalitetsplakater.

Andre har også læst

Sådan skaber du den perfekte billedvæg
Sådan skaber du den perfekte billedvæg
Plakatvægge er tilbage på mode. Kunstplakater p...
Læs mere
5 regler for vellykket boligindretning
5 regler for vellykket boligindretning
Hjemmet er det sted, hvor vi tilbringer det mes...
Læs mere