Sådan pynter du dit hjem med plakater: Vælg den rigtige plakat til dig

Det er let at dekorere dit hjem med plakater, men den rigtige plakat kan gøre hele forskellen for, hvordan et rum føles og opfattes. I dette blogindlæg leder vi dig igennem nogle af vores gode råd til at vælge den perfekte plakat til ethvert rum i det moderne hjem. Vi kommer ind på valg af størrelse, hvilken type kunst der passer til din indretning, samt valg af rammer så du får præcis det, du ønsker uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller bæredygtighed. Til slut deler vi nogle tips om, hvordan man kombinerer forskellige plakater for at skabe en indretning i balance!

 

1. Vælg kunstplakater baseret på stilen i dit hjem.

Når du vælger en plakat, skal du tænke over stilen i dit hjem, og hvordan den vil supplere det, som du allerede har på væggen. Hvis du leder efter en mere legende tilgang til dekoration (tænk: lyse farver), skal du vælge et udtryksfuldt kunstværk med dristige linjer, der matcher den stemning du ønsker. Eksempler på forskellige stilarter er vist nedenfor med en matchende ramme.

La France dit bonjour af Per Anders

 

Farverige plakater

 

Flowers af Edouard Vuillard

"Flowers" af Edouard Vuillard

Hvis du i stedet vil have noget elegant og sofistikering uden at det bliver for kedeligt, er disse kunstplakater fra Karla Hyman og Karolina Székely fantastiske! De egner sig godt til et minimalistisk rum, hvor deres tidløse design ikke kolliderer med andre plakater eller genstande omkring dem.

Take up space af Karla Hyman

"Take up space" af Karla Hyman stående i en 50x70 egetræs ramme. 

 

Minimalistiske plakater 

En Morceaux 06 af Karolina Székely

  

Måske leder du efter nogle mere abstrakte plakater for at tilføje variation og frembringe kreativitet i dit rum. Paul Klees værker er en oplagt mulighed for dem, der ønsker farver i deres hjem, uden det bliver for meget. Derudover kan Lot Winther´s farverige og smukke plakater også supplere mange stuer takket være hendes rolige motiver og farver.

Côte De Provence 7 af Paul Klee

"Côte De Provence 7" af Paul Klee hængende i en 70x100 egetræs ramme.

 

Bestsellers 

Håndstand af Lot Winther

"Håndstand" af Lot Winther hængende i en 50x70 egetræs ramme.

Nogle mennesker foretrækker fotokunst plakater når de skal dekorere deres hjem, fordi det giver en følelse af liv og varme. Her er Morten Nordstrøm er et glimrende eksempel på en af de kunstnere, der leverer fotokunst plakater fyldt med stemning og smukke øjeblikke. 

 

Olfert fischers gade plakat af Morten Nordstrøm

"Olfert Fischers Gade" af Morten Nordstrøm

 

Morten Nordstrøm plakater

Det er vigtigt at huske på, at der ikke er noget ‘rigtigt valg’, når det kommer til, hvilke slags plakater der passer godt i dit hjem. Det er vigtigt at du overvejer, hvor de skal hænge, hvilken stil plakaterne skal bidrage til, og hvilke farver der fungerer bedst til dit hjem. Heldigvis kan du finde mange forskellige plakater lige her! Du kan også prøve at bygge din egen plakatvæg med vores plakatvægsværktøj her. 

 

2. Hvilken størrelse skal din plakat være

Et spørgsmål vi ofte får er, hvilken størrelse der er den bedste for plakaten. 

Det afhænger meget af, hvilken type kunstplakat det er, hvor plakaten skal hænge i dit hjem, og om det skal passe ind i en eksisterende ramme eller være en del af en plakatvæg. Skal plakaten hænge i stuen, i køkkenet, på værelset eller måske i entréen? Et godt råd er at have lidt luft omkring plakaten, så den ikke hænger helt tæt op af en dørliste eller andet. På den måde kommer der også mere balance. Derfor er det samtidigt godt at have mulighed for at vælge mellem mange forskellige størrelser. Hos os kan du få de fleste plakater i størrelserne A4, A3 30x40 cm, 40x50 cm, A2, 50x70 cm, A1, 70x100 cm og endda helt op i 100x140 cm. Du kan udforske alle vores plakater her. 

 

Så skal det være en plakat i 30x40 cm, 50x70 cm eller noget helt tredje?

For at finde svaret, bliver du nødt til at finde målebåndet frem og måle op, der hvor plakaterne kan hænge. Nogle gange er det bedre at gå med to plakater som er 50x70 cm end en plakat i 70x100 cm, hvis du vil udfylde et tomrum. Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse kunstplakater du skal købe, er vores plakatvægs bygger et fantastisk værktøj til at hjælpe dig med at indsnævre dine valg. Det er nemt at se, hvordan størrelserne er i forhold til hinanden, og det giver en idé om, hvor mange plakater i forskellige størrelser du har plads til.

Byg din egen plakatvæg med vores nye interaktive værktøj her!

 

Hvis du vil hænge plakaten op i rammer, skal du sørge for, at plakaten passer i din ramme. Hvis kunstplakaten er til en plakatvæg, skal du gå efter, den størrelse der passer bedst i forhold til de andre, så de komplementerer hinanden pænt.

3. Sådan kombinerer du forskellige plakater, så de passer til din boligindretning

At dekorere dit hjem med plakater kan være en sjov måde at udtrykke din personlighed gennem din boligindretning, samtidig med at kunstplakater kan give resten af din bolig et løft.

Tænk på farver, nuance og kontekst inden du træffer din beslutning. Plakaterne skal matche din væg og møbler, men mest af alt din personlighed. Hvis du har brug for visuelt at se hvordan plakater fungere sammen vil vi klart anbefalde at gøre brug af vores plakatvægs bygger.

Når du har valgt en plakat, skal du finde en ramme, der passer til plakaten og rummet den skal være i. Hvis du har et lyst hjem med f.eks. beige vægge og har træmøbler kan en egetræ eller mørk egetræs ramme passe godt ind i din indretning, hvorimod sorte rammer passer godt sammen med mørke møbler. Her er det vigtigt at vælge et materiale, der holder og er bæredygtigt. Vi anbefaler oftest rammer af massivt træ, fordi de giver et naturligt udseende til rummet, holder længere og de kommer i forskellige variationer som naturlig egetræmørkt egetræ og sort træ.

Når dette er opfyldt og gjort, skal du bare bestille dem, hænge dem op på væggen og voila: så har din bolig fået et iøjnefaldende interiør løft! Se hele vores udvalg af kvalitetsplakater her.

Alle plakater